Momenteel gaat er een valse mail rond uit naam van ING, waarin staat dat je account niet aan de algemene voorwaarden zou voldoen. Trap er niet in! Dit is een phishingmail, afkomstig van oplichters.

Volgens het bericht is er 'inwendig' onderzoek gedaan naar je 'mijn ING bankieren' en uit onderzoek is er zogenaamd gebleken dat je niet voldoet aan de algemene voorwaarden. Uit voorzorgsmaatregelen wil de afzender dat jij een verificatieformulier invult en een testbetaling uitvoert. Beide acties kan je uitvoeren via de link in het bericht.

Nepsite

Klik niet op de link! De link leidt niet naar het controleformulier, maar naar een nepsite waar jij al je gegevens moet invullen. Ook de zogenaamde testbetaling is waarschijnlijk gewoon een echte betaling. Voordat je het weet hebben de oplichters al jouw gegevens in handen en ben je een flinke som geld kwijt.

Fouten in het bericht

Valse mails uit naam van banken komen steeds vaker voor en oplichters worden steeds beter in het namaken van de berichten. Echter begint een bankmail nooit met een onpersoonlijke aanhef, zoals hier wel het geval is. Ook de link heeft niets te maken met ING en 'inwendig onderzoek' is een medische term. Blijf altijd goed opletten als je een mail van 'ING' ontvangt. Vertrouw je het niet? Dan staat op de officiële website van ING een telefoonnummer waar je contact mee kan opnemen.

Lees meer over phishing in ons dossier

Gerelateerd