Wie wordt gebeld door een gehaaide verkoper over deelname aan een loterij, moet goed op zijn hoede zijn. Voor u het weet gaat u akkoord met een abonnement omdat u denkt dat het om Nederlandse staatssloten gaat.

Duitse loterijen

De beller maakt gebruik van snelle verkooppraatjes. Consumenten denken dat ze spreken met iemand van de Nederlandse Staatsloterij, maar blijken iemand aan de lijn te hebben die belt namens een buitenlands bedrijf. Deze loterijen hebben geen vergunningen in Nederland en handelen dus in strijd met de wet. Het is in Nederland sowieso verboden kansspelen aan te bieden. Op de site van de Kansspelautoriteit kun je controleren welke bedrijven een vergunning hebben voor het aanbieden van kansspelen in ons land.

Advies

Als je opeens een abonnement hebt op zo’n loterij, neem dan schriftelijk of per mail contact op met het bedrijf. Laat weten dat er geen sprake is van een geldige overeenkomst, omdat de loterij zonder vergunning heeft gehandeld. Aangezien het contract niet geldig is, eis je je geld terug. Vraag daarnaast jouw gegevens te verwijderen uit de administratie. Stel ook je bank op de hoogte. Mogelijk volgen er meer afschrijvingen, dus je kunt het beste het rekeningnummer blokkeren.

Bron: Fraudehepdesk.nl (10-04-2015)