De rechtbank in Rotterdam heeft maandag vier mannen veroordeeld voor oplichting met evenemententickets via Marktplaats en Facebook, meldt Rechtspraak.nl. De jonge daders van 18 en 19 jaar oud hebben meerdere slachtoffers geld afhandig gemaakt door tickets te verkopen waarvan de daders van tevoren wisten dat ze deze niet konden leveren. 

De rechtbank verwijt de mannen ervan slachtoffers financieel te hebben benadeeld, waarbij ze ook schade hebben toegebracht aan 'het vertrouwen dat moet kunnen worden gesteld in de wijze waarop onder meer via Marktplaats producten worden gekocht en verkocht'.

De mannen hebben ook schoolgenoten gedupeerd door pasjes te misbruiken en geld te stelen van de rekening van hun schoolgenoten. De zwaarste straf is een gevangenisstraf van 203 dagen, waarvan 120 voorwaardelijk. 

OM eiste hogere straffen

Het Openbaar Ministerie eiste aanvankelijk celstraffen tot 24 maanden, maar de rechtbank heeft lagere straffen opgelegd omdat er een aantal feiten niet konden worden bewezen. Met name de vraag of er sprake was van een criminele organisatie bleef onduidelijk.  

Bekijk voor meer informatie de website van de Rechtspraak

Bron: de Rechtspraak