Heb jij ooit een concert- of festivalkaartje gekocht via Ticketmaster? Dan heb je zojuist mogelijk een mail gekregen met de mededeling dat je je wachtwoord uit voorzorg moet herstellen. Ticketmaster is zelf geen slachtoffer van een datalek, maar neemt de maatregel na de constatering van opvallende, verdachte activiteiten.

Verschillende lezers meldden zich reeds bij ons met vermoedens dat deze mail vals is, maar nee, de mail is daadwerkelijk van Ticketmaster afkomstig.

Datalek bij andere dienst

Bij een andere - vooralsnog onbekende - dienst is sprake geweest van een datalek. Hackers hebben wachtwoorden en e-mailadressen buit weten te maken en proberen nu of ze met deze gegevens ook op andere locaties kunnen inloggen. Veel mensen hebben namelijk de gewoonte om dezelfde wachtwoorden voor meerdere online diensten te gebruiken: liggen jouw gegevens eenmaal op straat, dan kunnen ze als het ware overal in.

Onregelmatigheden geconstateerd

Ticketmaster nam de maatregel na het zien van opvallende, afwijkende inlogpogingen, zo bevestigt de dienst. Ticketmaster bevestigt dat alle gebruikers een mail hebben gekregen.

Of er geslaagde inlogpogingen hebben plaatsgevonden, is evenmin bekend. Ticketmaster komt later met een verklaring.

Bron: De Stentor