Eind vorig jaar is een 85-jarige inwoner van Amsterdam slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee vrouwen die zich voordeden als medewerksters van de Thuiszorg, wisten de pinpas van de man te stelen.

Op 11 december omstreeks 16:00 uur wordt er bij de 85 jarige man aangebeld. Wanneer de bewoner de voordeur open doet, ziet hij twee vrouwen staan die zich voorstellen als zijnde medewerksters van de Thuiszorg.

De man laat de vrouwen binnen. Na enige tijd vraagt een van de twee vrouwen om een glas water. De man gaat hij thee zetten. Maar voordat de thee klaar is gaan de vrouwen ervandoor. Ze zeggen weg te moeten in verband met een melding.Het slachtoffer weet op dat moment nog niet dat zijn bankpas is weg genomen door een van de twee vrouwen.

Enige tijd later wordt de de man gebeld door een vrouw die zegt een medewerkster te zijn van een bank. Deze vrouw weet vervolgens op een geraffineerde manier de pincode van de man te achterhalen. Later bleek dat er vervolgens is gepind met de gestolen pinpas.

Van de vrouw die heeft gepind met de gestolen pinpas zijn beelden gemaakt die de politie nu heeft vrijgegeven.

Gerelateerd