Een Woerdense teckelfokker moet de therapie van hondje Tekk vergoeden, omdat zij het dier in de eerste weken van zijn leven niet de juiste zorg heeft gegeven. De kantonrechter in Utrecht bepaalde dat de fokker de huidige eigenaar een schadevergoeding moet betalen. De broodfokpraktijken van de teckelfokkers kwam aan het licht na een uitzending van Opgelicht?!

De fokker moet de cursussen die Tekk heeft gehad om te socialiseren en minder angstig te zijn terugbetalen. Maar is niet aansprakelijk gesteld voor de hulp die het hondje in toekomst nog heeft door de nalatigheid van de fokker. Voor de eigenaar is de uitspraak een blijk van erkenning: 'Het probleem is erkend. En dat betekent veel. Niet alleen voor ons maar voor heel veel hondeneigenaren in Nederland. Het laat zien dat dit gewoon niet kan.'

De Bredase eigenaar kocht het hondje in november 2016. Het dier was vanaf het begin extreem angstig. Volgens haar zijn de problemen van Tekk een gevolg van een erfelijk gebrek en de omstandigheden waarin hij in de eerste twee maanden leefde.

Gerelateerd