Er is een e-mail in omloop waarin de zogenaamde Philips je vertelt dat je hun nieuwste airfryer gratis mag testen. Je zou de heteluchtfriteuse hierna mogen houden.

In het bericht worden positieve eigenschappen van de airfryer in kwestie benadrukt. Om deel te nemen als tester dien je een aantal vragen te beantwoorden.

Gratis toegestuurd

Door een vraag in de e-mail te beantwoorden, word je doorgestuurd naar de rest van de vragen. Deze bevinden zich op een webpagina waar het volgende geschreven staat: 'U krijgt het product gratis toegestuurd en u mag het houden.' Het is echter de vraag of hier de waarheid gesproken wordt. Na de vragen beantwoord te hebben, wordt er om je gegevens gevraagd. Wij raden je af deze in te vullen.

Marketingbureau

Onderaan de webpagina is te lezen dat Philips niet gerelateerd is aan de actie. De airfryer zal je dus niet testen en ontvangen. Daarnaast is in de algemene voorwaarden te lezen dat de 'winactie' georganiseerd is door een marketingbureau. Dit bureau wil je gegevens doorverkopen aan andere partijen. Als je meegaat in deze actie, zal je later lastiggevallen worden met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Advies

Ons advies: negeer en verwijder de e-mail. Je kunt hier meer lezen over misleidende winacties.

Gerelateerd