Een vreemde die een bloemetje of een taart aanbiedt aan de deur. Het lijkt een aardig gebaar, maar ook hier kan sprake zijn van een oplichtingstruc.

Een aantal voorbeelden:

BloemetjeEen 76-jarige vrouw uit Amsterdam is voor duizenden euro's bestolen door twee meisjes die zeiden haar een bloemetje te komen brengen.De meisjes vertelden de vrouw dat ze haar een bos bloemen kwamen aanbieden, omdat zij de oudste bewoonster van het blok is. De bejaarde vrouw liet de meisjes binnen omdat ze dat wel logisch vond klinken. De meisjes drongen erop aan om de bloemen voor de vrouw in een vaas te zetten en wisten zo ongemerkt geld en sieraden mee te nemen.

TaartEen 78-jarige vrouw uit Koudekerk aan den Rijn is bestolen door twee meisjes die met een taart voor de deur stonden. Ze vertelden dat ze samen met de vrouw wilden vieren dat een van hen jarig was. De vrouw liet ze binnen om samen taart te eten en thee te drinken. Nadat de meisjes vertrokken waren, bleek de vrouw een bankpas en geld uit haar portemonnee te missen.

De politie raadt senioren dringend aan, nooit onbekenden binnen te laten. "Laat de meisjes bijvoorbeeld de bloemen op de stoep zetten."

Gerelateerd