T-Mobile waarschuwt voor phishingmails uit naam van het bedrijf. Opgelicht?! ontvangt al een tijd veel meldingen over deze valse e-mails.

In de berichten wordt gevraagd of je een openstaande factuur wilt betalen. De e-mails lijken afkomstig van T-Mobile, maar zijn in werkelijkheid verstuurd door criminelen die je geld afhandig willen maken. De betaling dien je voor een bepaalde datum te hebben voldaan, zo valt in de mails te lezen.

Valse website

Je komt vervolgens terecht op een nagebouwde pagina van 'T-Mobile'. Je wordt gevraagd om een 19-cijferige code in te vullen, een zogenaamde 3V Voucher. Hiermee zou je online je factuur betalen, zo beweren criminelen.

Let op: je maakt het geld niet over naar T-Mobile, maar het komt rechtstreeks in handen van oplichters. Maak het bedrag dus niet over!

Advies T-Mobile

Op de officiële website van het telecombedrijf staan tips als je een phishingmail uit naam van de organisatie ontvangt. Zo adviseert het bedrijf om bij het ontvangen van een e-mail van T-Mobile in te loggen op 'My T-Mobile'. Hier staan onder meer jouw openstaande facturen en kan je zien of het bedrag uit de mail klopt.

Gerelateerd