Pas op: er gaat een valse e-mail rond uit naam van T-Mobile. In het bericht wordt aangedrongen om een openstaande factuur met bitcoins te betalen.

Het telecombedrijf geeft je volgens de e-mail nog maximaal drie werkdagen om aan de betaling te voldoen. Zo zou je voorkomen dat er een gerechtsdeurwaarder wordt ingeschakeld. Het gevraagde aantal bitcoins is 0.15421.

Via de link 'klik hier' kom je terecht op www.bitcoins4me.nl. Op deze website is het mogelijk om met bitcoins, digitaal geld, te betalen. Maak geen geld over! Je betaalt niet aan het telecombedrijf, maar criminelen ontvangen het geld.

Eerdere waarschuwing

In juni waarschuwde Opgelicht?! al aandacht aan deze vorm van oplichting. Ook toen vroegen fraudeurs namens T-Mobile om met bitcoins te betalen. Blijf dus alert op deze valse e-mails.

Advies T-mobile

T-mobile is op de hoogte van deze phishingmail. Het bedrijf adviseert om niet via de link te betalen, nergens op te klikken, de e-mail te markeren als spam en deze te verwijderen. Meer informatie: www.t-mobile.nl/phishing.

Gerelateerd