Heb jij een sms gekregen van de 'Rabobank' waarin staat dat je bankpas vervalt? Doe hier dan niets mee! Als je hier op in gaat, kan je al je spaargeld kwijtraken.

Volgens het sms'je is je Rabobankpas verouderd en vervalt de kaart binnenkort. Om blokkade te voorkomen kan je een nieuw exemplaar aanvragen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Bankpas uit brievenbus gehengeld

De link in het sms'je stuurt je door naar een phishingsite waar je moet inloggen met je Rabobankaccountgegevens. Hier moet je onder andere je pincode invullen. Vervolgens krijg je de melding dat je je bankpas moet opsturen naar een demontagepunt in Vlaardingen. Dit adres leidt niet naar een kantoorpand van de Rabobank, maar naar een woonflat. Je pas wordt daar uit de brievenbus gehengeld. In combinatie met je ingevulde gegevens kunnen de oplichters vervolgens je kaart misbruiken en je rekening leegtrekken.

Misleidende url

Je bank vraagt je nooit om je pinpas op te sturen. Doe dit dus ook nooit. Als je een bericht van je bank krijgt, is het belangrijk om te controleren naar welke website je gestuurd wordt. Deze url, 'nl-rabobank.com', heeft niets te maken met de Rabobank. Daarom kan je het sms'je gerust verwijderen.

Gerelateerd