Heb jij deze sms van 'PostNL' gekregen met een mogelijkheid om een bestelling te volgen? Gooi dat bericht dan gelijk weg. De verstuurders proberen je inloggegevens van je bankrekening afhandig te maken.

In de sms, die wordt verstuurd vanaf het telefoonnummer 0611060828, staat de volgende tekst: 'Uw pakket is verzonden. Volg uw bestelling via deze link:'

Verzendkosten betalen

Wanneer je op de link onder het bericht tikt, kom je op een pagina terecht die lijkt alsof hij van PostNL is. Op de pagina staat dat de verzendkosten nog betaald moeten worden. Die €6,75 kun je gemakkelijk overmaken, je kunt zo doorklikken naar de inlogpagina van je bank.

ingverzoek4.com

Maar in plaats dat je op de inlogpagina van je bank terechtkomt, krijg je een nagemaakte inlogpagina te zien. Dit kun je onder andere zien aan het feit dat je altijd op de website ingverzoek4.com blijft, onafhankelijk van welke bank je kiest. Ook al zou je klant zijn van ING, dan zou je op de website ing.nl terecht moeten komen.

Verwijder de sms

Heb jij de sms ontvangen? Gooi hem dan gelijk weg en voer al helemaal niet je inloggegevens in op een website die niet die van je bank is.