Er worden meerdere e-mails verstuurd waarin wordt beweerd dat je een smartphone of tablet kan krijgen voor één euro. Opgelicht?! adviseert je om hier niet op in te gaan.

In een aantal gevallen worden de berichten uit naam van Samsung of Apple gestuurd, maar dit is niet altijd het geval. Het kunnen ook andere bedrijven zijn, zoals WeeklyWinner.

Inhoud

Er zijn meerdere smoesjes. Zo wordt bijvoorbeeld beweerd dat 'de prijzen' voor 1 euro worden weggegeven vanwege Samsung's verjaardag. Een andere variant is dat de winnaar is gekozen aan de hand van een postcode. Het is niet uitgesloten dat ook andere verhalen de ronde doen. Verder staat een link in het bericht. Via deze link zou je zogenaamd enkel je gegevens moeten invullen om de prijs te krijgen.

Gevolgen

Door mee te doen aan dergelijke acties, moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Zo kun je vast komen te zitten aan een duur abonnement, bijvoorbeeld voor een datingsite. Ook zijn verhalen bekend van gedupeerden, bij wie grotere bedragen van hun rekening zijn afgeschreven.

Gerelateerd