De gemeenten Smallingerland en Haaksbergen erkennen dat ze getroffen zijn door het DigiD-lek, waarover Opgelicht?! dinsdag in de uitzending berichtte.

De Leeuwarder Courant meldt dat Smallingerland erkent dat de gemeentelijke website behoorde tot de ‘kwetsbare sites' die Opgelicht?! dinsdagavond toonde. De gemeente bevestigt dat het lek is verholpen. Woordvoerder Henry Frieswijk: 'Toen wij op de hoogte waren van de kwetsbare onderdelen in de beveiliging van onze site, hebben wij gedaan wat we moesten doen.'

Lek gedicht

Eind september is de website van Smallingerland tijdelijk uit de lucht gehaald, zodat het system geupdate kon worden. Daarna hebben tests uitgewezen dat het lek is gedicht. Smallingerland benadrukt dat er geen misbruik is geconstateerd ten tijde van de veiligheidsproblemen.

Haaksbergen

Haaksbergen meldt op haar website getroffen te zijn door het lek. De gemeente geeft aan het lek inmiddels te verholpen te hebben. Onderzoek van de gemeente laat geen sporen zien die erop wijzen dat er in de betreffende periode in Haaksbergen sprake zou zijn geweest van misbruik van DigiD-gegevens.

Bron: Leeuwarder Courant / Haaksbergen.nl

Gerelateerd