Dat we niet vaak genoeg kunnen waarschuwen voor babbeltrucs bleek gisteren weer. Een 91-jarige vrouw ontdekte bestolen te zijn nadat een onbekende zich kwam voorstellen als 'de nieuwe buurvrouw'.

Gisterenmiddag werd de 91-jarige dame uit Heemskerk slachtoffer van een babbeltruc. Hierbij werd gebruikt gemaakt van een venijnige truc. Een onbekende vrouw kwam zich voorstellen als 'de nieuwe buurvrouw'. Het slachtoffer liet de vrouw binnen om kennis te kunnen maken.

Diefstal

Nadat de dader weg was, bleken diverse kamers doorzocht en spullen verdwenen te zijn. Getuigen geven aan twee vrouwen gezien te hebben. Mogelijk is de tweede persoon het huis ingeslopen, terwijl 'de nieuwe buurvrouw' het slachtoffer afleidde. Mocht je iets gezien hebben, bel dan de politie op 0900-8844.

Laat geen onbekenden binnen!

De truc is zo gehaaid, omdat het begrijpelijk is dat je een nieuwe buur wilt leren kennen. Ook kan het meespelen dat je wilt dat iemand zich welkom voelt in een nieuwe buurt. Ook al ziet iemand er nog zo aardig uit en is diens verhaal nog zo geloofwaardig, laat geen onbekenden binnen. Oplichters maken misbruik van iemands goed wil.

Bron: politie.nl

Gerelateerd