'Hotelpiraten' Jan V. en Jolanda H. staan dinsdag voor de rechter. Het duo at en logeerde in twintig hotels en Bed & Breakfasts, zonder te betalen. Bijna dertig ondernemers en particulieren eisen hun geld terug: bij elkaar opgeteld zo'n 20.000 euro.

De 'hotelpiraten' lichtten niet alleen uitbaters van horecazaken op, maar ook ruim veertig particulieren. Ze deden zich voor als vroegere kennissen, oud-collega's of zeiden naar dezelfde kerk te gaan als hun slachtoffers. Daarna vertelden ze hun bankpasjes vergeten of kwijt te zijn en vroegen ze of ze geld konden lenen. Dit bedrag zou zogenaamd snel terug worden betaald, maar dat werd nooit gedaan.

Foto op Facebook

Nadat de eigenaar van Hotel Marcant in Tubbergen door het stel werd opgelicht, zette hij een foto van het tweetal met het verhaal over de oplichters op Facebook. Tientallen horecaondernemers reageerden op het verhaal van de eigenaar. Zo kwam de zaak aan het licht. Een paar dagen na het bericht gaf het stel zichzelf aan bij het politiebureau in Assen.

Grote kans op lange celstraf

Het oplichtersduo zit sinds de dag dat ze zich meldden vast. Vandaag krijgen ze hun strafeis te horen. Omdat het stel al eerder veroordeeld is voor hetzelfde soort misdrijven, is er een grote kans dat ze een lange celstraf krijgen, meldt

Bron:

Gerelateerd