Een Rotterdamse slotenmaker heeft een demente 70-jarige man uit Zoetermeer opgelicht, door hem meerdere keren te laten betalen voor een nieuw slot in de voordeur van zijn woning. Toen de zoon van het slachtoffer de oplichting ontdekte, droeg hij de slotenmaker over aan de politie.

De slotenmaker belde aan bij het slachtoffer en vertelde dat hij namens de Vereniging van Eigenaren kwam. Er zou een nieuw slot op de deur moeten, waar het slachtoffer €300.- voor heeft betaald. Later kwam de slotenmaker nog acht keer langs, en maakte in totaal €1.980 buit. De oplichter deed zich zelfs een keer voor als cv-monteur en bedreigde de oudere man.

Aangehouden

Bij het laatste bezoekje van de slotenmaker was toevallig de zoon aanwezig. Hij pakte de slotenmaker beet en nam hem mee naar de bank om het gestolen bedrag te pinnen en terug te geven. Daarna kwam de politie, die de oplichter aanhield. Later bleek nog dat de slotenmaker heeft geprobeerd om zich bij meer ouderen naar binnen te praten.

Spijt

De slotenmaker is inmiddels weer op vrije voeten. Hij geeft toe de bejaarde man te hebben opgelicht, maar geeft aan er wel spijt van te hebben. De zoon van de bejaarde man heeft op Facebook melding gedaan van de oplichtingspraktijken, om familie van andere ouderen te waarschuwen.

Bron: AD.nl

Gerelateerd