Tegen voormalig advocaat Robert Moszkowicz is aangifte gedaan van oplichting. Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bevestigde donderdag dat het daarop een onderzoek naar de 60-jarige Moszkowicz is begonnen, zoals De Telegraaf schrijft.

Robert Moszkowicz behoort tot de bekende advocatenfamilie Moszkowicz. Hij raakte al diverse malen in opspraak en werd in 2006 'van het tableau geschrapt' wegens onbehoorlijke praktijkvoering. Hij ging daarna verder als juridisch adviseur en houdt kantoor in Amsterdam. Zijn jongere broer Bram werd vorig jaar ook uit het advocatenvak gezet, omdat ook hij zich in zijn praktijk niet aan de regels hield.

Het OM wil nog geen details geven over de verdenking en het onderzoek. "Het verkeert in een pril stadium'', aldus een woordvoerder.

Moszkowicz was ooit de jongste advocaat van Nederland. Hij publiceerde eerder deze maand zijn levensverhaal in het boek De straatvechter. Daarin gaat hij onder meer in op de (slechte) verhouding met zijn familie, zijn heroïneverslaving in de jaren '80 en zijn verschillende huwelijken.

Bron: ANP