Een Heemskerker is het slachtoffer van identiteitsfraude geworden, nadat hij zijn rijbewijs op internet zette. Oplichters die met zijn gegevens aan de gingen, gebruikten de naam van de man om anderen op te lichten met festivalkaarten

De man had zijn rijbewijs, inclusief foto, geupload op zijn Facebookpagina. Onbekenden kopieerden het bestand en gebruikten de afbeelding om zich te legitimeren bij de verkoop van valse kaarten.

Verhaal halenEen aantal gedupeerden, die via internet festivalkaarten hadden gekocht voor een muziekfestival, hadden wel geld overgemaakt, maar kregen geen kaarten toegestuurd. Toen zij verhaal gingen halen bij de persoon op het rijbewijs, bleek dat deze er niets mee te maken had.

Advies politieDe politie adviseert om nooit persoonlijke gegevens, zoals bankrekeningnummers, pasnummers, pincodes, betaalcodes, id-kaarten met burgerservicenummers telefonisch aan onbekenden te geven of te uploaden op Facebook e.d. Scherm ook uw facebookpagina af, zodat niet iedereen uw informatie kan lezen.

Bron: politie

Gerelateerd