Het systeem van Rabobank heeft opgemerkt dat jouw telefoonnummer niet meer geverifieerd is. Voorkom een blokkade door jouw nummer te bevestigen via de link. 
 

De sms is verstuurd door ‘+31 6 10247940’. Rabobank woordvoerder Guido Groot laat in een eerder artikel over Rabobank-phishing weten: “Als klanten een sms van ons krijgen, dan is de afzender ‘Rabobank’.” Hoe had je dit kunnen weten? Via de gratis Opgelicht?!-app blijf je op de hoogte te blijven van de meest actuele phishingberichten én tips om oplichting te voorkomen (voor Android en iOS). 

Valse sms Rabobank

Check of de url echt is 

In het bericht kun je klikken op ‘onlineportaal.com’. Op de website van Rabobank staat dat er in een legitieme link van de bank altijd ‘rabobank.nl’ vóór de eerste ‘/’ staat. Bijvoorbeeld: 

  • Goede url: www.rabobank.nl/particulieren
  • Foute url: www.rabobank.nl.nu/

Het kan voorkomen dat er een andere website schuilgaat achter de link in het bericht. Controleer waar de link je écht naartoe leidt door op je telefoon de link ingedrukt te houden en op je desktop met de cursor op de link te gaan staan. Zorg dat je niet klikt. In beeld verschijnt vervolgens het volledige webadres.

Bescherm je online veiligheid 

Heb je op de link geklikt en jouw telefoonnummer bevestigd? Neem direct contact op met je bank voor de juiste hulp.  

Lees ook