Heb je een e-mail van 'Rabobank' ontvangen waarin staat dat je een schriftelijk verzoek hebt ontvangen om 'periodiek meerdere bedragen te incasseren van uw betaalrekening'? Let dan op! Dit is een phishingmail.

In het bericht staat dat je akkoord bent gegaan met het verzoek, er zal dus periodiek geld van je rekening verdwijnen. De eerste afschrijving zou eerder deze maand al hebben plaatsgevonden. Dit is niet waar! Het kan lijken of de e-mail echt van Rabobank afkomstig is, aangezien je kunt lezen dat je klantgegevens gekoppeld zijn aan je e-mailadres. Laat je hierdoor niet misleiden, Rabobank heeft niets met het bericht te maken.

Valse link

Dat de e-mail niet van Rabobank afkomstig is, kun je onder andere zien aan de link waar je zogenaamd de incasso-opdracht kunt bekijken. Als je met je muis over de link gaat (zie afbeelding), kun je zien dat dit een link is die niet van de echte bank is. Via de website waar de link naar verwijst proberen criminelen je gegevens te ontfutselen. Met jouw gegevens krijgen ze toegang tot jouw betaalrekening.

Advies

Voorkom dat je gegevens in verkeerde handen vallen en verwijder het bericht onmiddellijk. Wil je meer weten over phishing? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd