Afgelopen dinsdagmiddag werd bij een tachtigjarige vrouw in Oude Wetering aangebeld. Er stond een zogenaamde medewerker van Ziggo voor haar deur die naar een storing kwam kijken. Het bleek echter een oplichter te zijn.

De man in kwestie vroeg de oudere vrouw naar haar legitimatiebewijs. Vervolgens ging hij aan het werk in de meterkast. Enige tijd later zei de man dat hij 'wat ging halen', hij kwam echter niet meer terug. De bewoonster ontdekte vervolgens dat haar portemonnee verdwenen was.

Politie zoekt getuigen

De dader heeft een fors postuur, een stoppelbaardje en hij wordt tussen de 40 en 45 jaar oud geschat. Daarnaast is hij tussen 1.70 en 1.75 meter lang en droeg hij een wit t-shirt. De politie is op zoek naar getuigen die ze kunnen helpen de dader op te sporen.

Advies

Opgelicht?! adviseert je om ouderen in je omgeving te waarschuwen. Zij zijn namelijk vaak het doelwit van babbeltrucs. Daarnaast raden we aan om naar een legitimatiebewijs te vragen als een persoon aan de deur beweert voor een bedrijf te werken. Wil je meer tips om te voorkomen dat jij of anderen slachtoffer worden van een babbeltruc? Je kunt het hier lezen.

Bron: Leidsch Dagblad

Gerelateerd