De politie is op zoek naar twee vrouwelijke verdachten die op 29 september 2021 met de gestolen pinpas van een hoogbejaarde inwoner van Den Haag een bedrag van 6.000 euro hebben opgenomen. 

Op de bewuste datum – 29 september 2021 – kon de hoogbejaarde man zijn portemonnee niet meer vinden. Deze lag op een vaste plek in zijn woning, aldus de politie. Het vermoeden bestaat dan ook dat er iemand in de woning van de man is geweest toen hij in de tuin zat, en dat de verdachten de pinpas in handen hebben gekregen door middel van een babbeltruc. 

Behalve de portemonnee met daarin de pinpas is kennelijk ook een pincode aangetroffen. Met de combinatie van pinpas en pincode is er op twee locaties in Den Haag en in Rotterdam geld opgenomen, in totaal een bedrag van 6000 euro.

Wellicht geen gek idee om (hoog)bejaarde mensen in je omgeving nog eens extra op het hart te drukken om nooit zomaar iemand binnen te laten, nooit een bankpas af te staan en nooit een pincode op te schrijven en deze te bewaren in de fysieke nabijheid van de bankpas. Dat scheelt niet 100% van de ellende, maar wat goede voorzorgsmaatregelen zijn nooit weg.

Politie zoekt naar tips

De politie beschikt over een hoop camerabeelden en is dan ook op zoek naar tips omtrent de identiteit van de verdachten. Op de website van de politie staat herkenbaar beeldmateriaal van beide vrouwen. Wij hebben de verdachten onherkenbaar gemaakt om de doodeenvoudige reden dat wij zelf geen opsporingsinstantie zijn.

Herkent jij (één van) de verdachte(n) of heb je andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met je in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Tips doorgeven via internet kan ook: onderaan het artikel van de politie staat een link naar het tipformulier. Bij elke klik op deze link wordt een unieke url gegenereerd, om die reden linken wij niet rechtstreeks naar het tipformulier.

Bron: Politie.nl