De politie is op zoek naar een man die een juwelier in Amersfoort heeft opgelicht met behulp van een wisseltruc. Hij vertelde een dure ketting te willen verkopen, maar toen de medewerkers van de juwelier niet opletten,verwisselde hij de dure ketting met een goedkope replica.

De oplichtingstruc vond in oktober 2018 plaats, maar de politie besteedt nu aandacht aan de scam.

Waardeloze namaakketting

De oplichter komt een juwelier in Amersfoort binnen en vertelt aan een medewerkster dat hij een gouden ketting wil verkopen. Samen met een collega onderzoekt ze de ketting op gewicht en goudgehalte. Zo bepalen de medewerkers dat de ketting 1800 euro waard is.

Voordat de ketting wordt gekocht, moeten er verschillende formulieren worden ingevuld. De medewerkers lopen op een gegeven moment allebei even naar het kantoor om iets te doen. Als ze weg zijn, verwisselt de man razendsnel de ketting met een waardeloze namaakketting, die lijkt op het waardevolle exemplaar. De medewerkers hebben de verwisseling niet door en betalen de 1800 euro aan de oplichter, die vervolgens vertrekt met het geld en de gouden ketting in zijn broekzak.

Beschrijving van de verdachte

Bron:

Gerelateerd