Een 90-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is dit weekend het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een oplichter die vertelde voor de elektriciteit te komen, wist de vrouw op brutale wijze te bestelen. De politie is op zoek naar de verdachte en roept hierbij de hulp van het publiek in.

De 90-jarige dame werd zaterdagmiddag rond vijf uur het slachtoffer van een doortrapte insluiper. De man belde aan en meldde dat hij kwam voor de elektriciteit. Eenmaal binnen zette hij het slachtoffer in een stoel en doorzocht haar woning aan het Jacobsweer. Vervolgens pakte hij zeep en haalde hiermee de ringen van de vingers van het slachtoffer.

Grote impact

De diefstal van haar sieraden had een grote impact op het hoogbejaarde slachtoffer. Ook haar vertrouwen in de samenleving heeft een enorme deuk opgelopen. Helaas maken criminelen vaak misbruik van de goedgelovigheid en beleefdheid van ouderen. Bespreek daarom deze tips om babbeltrucs te voorkomen met ouderen in je omgeving.

Iets gezien?

Het slachtoffer was niet in staat om een goede beschrijving van de verdachte te geven. De politie wil daarom heel graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien of gehoord met betrekking tot deze babbeltruc. Dit kan op telefoonnummer 0900-8844. Bij Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000 kun je anoniem je tips doorgeven.

Bron: politie.nl

Gerelateerd