De politie is op zoek naar twee verdachten van oplichting, een man en een vrouw. De twee deden aankopen met geld dat via een telefonische babbeltruc werd buitgemaakt.

Het slachtoffer van de babbeltruc werd gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van de belastingdienst. Ze moest een groot geldbedrag overmaken naar twee verschillende rekeningnummers. Met de bankpas van één van deze rekeningen kocht het gezochte tweetal in Groningen twee telefoons. Vanaf de andere rekening werd geld gepind in Den Haag.

Wie kent dit duo?

Het duo dat de telefoons kocht is door een aantal bewakingscamera's gefilmd. Beelden hiervan kun je vinden op Politie.nl. Herken je dit stel? Neem dan contact op met de politie.

Katvangers

De politie heeft onderzoek gedaan naar de rekeninghouders. Daaruit blijkt dat zij vermoedelijk gebruikt zijn als katvanger. Dit is iemand die zijn of haar bankpas en pincode tegen betaling beschikbaar stelt aan oplichters. Vermoedelijk zijn de personen op de door de politie gepubliceerde beelden niet de rekeninghouders.

Bron: Politie.nl / Opgelicht?!

Meer informatie: Wat moet ik weten over katvangers?

Gerelateerd