In Opsporing Verzocht is aandacht besteed aan oplichting met de één-cent-truc, waarbij een oplichter duizend euro van een vrouw heeft gestolen. Pas goed op als je een betaalverzoek krijgt en controleer de link goed.

Het slachtoffer probeerde een armband te verkopen via Marktplaats. Ze werd benaderd door een verkoper die interesse had in de armband. De koper vroeg aan de vrouw om één eurocent over te maken via een online betaalverzoek. Dit deed het slachtoffer. Wat ze echter niet wist, is dat het betaalverzoek vals was. De gegevens die ze op de website invulde, kwamen terecht bij de oplichter. Die haalde vervolgens ruim duizend euro van haar bankrekening. De armband werd uiteindelijk niet verkocht.

Op zoek naar verdachten

De politie is nu op zoek naar een verdachte die heeft gepind met de pinpas van het slachtoffer. Er wordt ook gezocht naar twee andere mannen die worden verdacht van fraude met deze oplichtingstruc. Op de website van Opsporing Verzocht zijn camerabeelden van de mannen te vinden. Heb jij tips, of herken je de verdachten? Dan kan je contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Opgelicht?! besteedde meerdere malen aandacht aan de één-cent-truc. Lees in ons dossier hoe het werkt en hoe je voorkomt dat jij slachtoffer wordt.

Dossier: de één-cent-truc

Bron:

Gerelateerd