Dinsdagmiddag 7 november is een 89-jarige vrouw in Utrecht slachtoffer geworden van een babbeltruc. Hierbij is haar geld afhandig gemaakt. De politie zoekt getuigen.

De vrouw deed vroeg in de middag boodschappen bij Lidl in het winkelcentrum van Parkwijk. Toen zij naar huis liep, werd ze aangesproken door een man met een kind. De man zei medewerker te zijn van Lidl en beschuldigde het slachtoffer ervan te hebben gestolen bij de supermarkt. Het tweetal bleef met de vrouw meelopen tot haar huis. Daarbij hield de man hardnekkig vol dat het slachtoffer zich schuldig had gemaakt aan diefstal en zei dat ze alsnog de kans kreeg het af te rekenen. Toen de man met kind zichzelf naar binnen had gepraat en naar de pinpas en pincode van het slachtoffer vroeg, ging de vrouw overstag en gaf ze deze af. Diezelfde middag werd er met haar pinpas een groot geldbedrag gepind bij de Rabobank aan de Nieuwe Vaart in Vleuten.

Signalement

De man wordt omschreven als een blanke man, rond de 25 jaar met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij was gekleed in een licht gekleurde joggingsbroek en een licht gekleurd fleecejack. Het kind was rond de 12 à 13 jaar en sprak geen Nederlands. Hij was net gekleed.

Getuigen gezocht

De politie is opzoek naar getuigen. Heb je de vrouw gezien terwijl zij met het duo naar huis liep? Of heb je de man met het kind zien pinnen bij de Rabobank in Vleuten? Neem dan contact op met rechercheteam Utrecht-West via het nummer 0900-8844.

Bron: Facebook politie Utrecht

Gerelateerd