Op zondag 10 december werd een bejaarde vrouw uit Zeist slachtoffer van een babbeltruc waarbij de twee verdachten een kerstpakket aanboden. Hierbij werd zij beroofd van haar pinpas.

De twee verdachten belden aan het einde van de middag bij het huis van vrouw op de Burgemeester Patijnlaan aan. Ze hadden een kerstpakket bij zich, dat zogenaamd van haar zoon afkomstig was. Om deze aan te nemen diende ze alleen haar pincode te geven om €0,01 cent over te maken. Toen het slachtoffer later met haar familie sprak, werd duidelijk dat ze er was ingeluisd. Hoewel haar rekening toen direct werd geblokkeerd, was er al wel geld verdwenen.

Signalement

De eerste verdachte is een licht getinte man rond de 20 jaar, zo’n 1.70/1.80 meter lang. Hij droeg tijdens de truc een bril en was donker gekleed. De tweede verdachte is een licht getinte vrouw, eveneens rond de 20 jaar en 1.70/1.80 meter lang. Zij droeg onder andere een beige muts.

Tips?

Heb je iets gezien? Of heb je andere tips? Meld het de politie via 0900-8844. Wanneer je anoniem wil reageren, meld het via 0800-7000.

Voorkomen dat je slachtoffer wordt

Wil je meer weten over hoe je kunt voorkomen dat je in de trucs van babbeldieven trapt? Lees hier ons artikel over dit onderwerp.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd