Politie Drenthe waarschuwt voor nepagenten die met een babbeltruc pinpassen proberen buit te maken, zogenaamd om openstaande boetes te innen.

Bewoners krijgen het verzoek om pinpassen en pincodes af te geven, waarna de 'agenten' de boetes op het bureau zouden innen. Er is niet gezegd of dit mogelijk verband houdt met het feit dat mensen vanwege het coronavirus meer aan huis gebonden zijn.

Wel benadrukt de politie volgens Dagblad van het Noorden dat agenten nooit zullen vragen om pinpassen af te staan of pincodes af te geven als er een boete betaald moet worden: 'Zo gaan wij niet te werk bij openstaande boetes. Daarnaast hebben wij altijd bewijs dat er boetes openstaan. Wie dat betreft wordt in de gelegenheid gesteld dit ter plaatse te pinnen of aan een politiebureau. Ook moet een politieambtenaar desgevraagd een politie legitimatiebewijs aan degene tonen.' 

Politie bellen en beeldmateriaal maken van de dader(s)

Mocht je dergelijke nepagenten aan de deur krijgen, dan is het dringende advies van de politie om 112 te bellen. Als dat veilig kan, wordt ook het maken van foto- of videomateriaal van deze nepagenten gewaardeerd, dat helpt de politie bij de opsporing.

Bron: Dagblad van het Noorden