Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) heeft tientallen klachten ontvangen over de webshop Winkelklassieker.nl. De prijzen van de aangeboden smartphones en laptops zijn aantrekkelijk, maar je krijgt je bestelling niet geleverd en naar je geld kun je voor de rest ook gewoon fluiten. Vermoedelijk adverteert deze webshop via sociale media om nietsvermoedende klanten te lokken.

Uiteraard heeft het LMIO ook nu weer voldoende redenen om te waarschuwen:

Het LMIO heeft bijna 40 meldingen ontvangen over Winkelklassieker.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat is gebleken uit:

  • De bedrijfsgegevens vermeld op de website zijn van het bedrijf Winkel Klassieker met KVK-nummer 78735831. Dit bedrijf is per 16-10-2020 opgeheven en uitschreven bij de Kamer van Koophandel;
  • De verkopers achter de website zijn niet bereikbaar;
  • Onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn).
  • Volgens SIDN staat de domeinnaam per 06-09-2020 geregistreerd.
  • Na het plaatsen van een bestelling is het niet meer mogelijk om via de Payment Service Provider te betalen.

De website Winkelklassieker.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.