De politie roept burgers op om extra oplettend te zijn als ze geld opnemen bij een geldautomaat. Er is namelijk professioneel ogende skimming-apparatuur op een geldautomaat aangetroffen waarvan je mogelijk het gevaar niet ziet.

In dit geval betreft het een soort doosje met daarop het symbool voor contactloos betalen, zo waarschuwt de politie Alkmaar op een foto die op Twitter driftig wordt gedeeld. Dit doosje is in de linkerhoek van een Rabobank-geldautomaat bevestigd, maar het zou natuurlijk kunnen dat vergelijkbare apparaatjes ook op andere locaties of op geldautomaten van andere banken opduiken.

Het symbool op het apparaat herken je ongetwijfeld omdat het tegenwoordig behoorlijk gangbaar is om op deze wijze te kunnen betalen. 'Misschien kun je via deze methode ook wel geld opnemen bij een geldautomaat', denk je wellicht.

Helaas. Het apparaat hoort niet op de geldautomaat thuis en de politie laat weten dat het apparaatje vol zit met electronica en een camera. Het doel daarvan laat zich raden: jouw kaartgegevens worden gekopieerd en met de camera hopen ze je pincode af te kunnen kijken.

Bron (inclusief foto): Twitter