In Tilburg-West is een oplichter actief die door middel van babbeltrucs mensen probeert te bestelen. Vooral in de wijken Wandelbos en ’t Zand lijken personen het doelwit van de man te zijn. Dit meldt de politie.

Het gaat om een man van rond de veertig jaar. Hij heeft soms een iPad bij zich en draagt een geel of oranje hesje. De man zegt dat hij de stroom- of waterstand komt controleren, hoewel hij de persoon in kwestie eigenlijk wil bestelen.

Twee wijkbewoners bestolen

Vooral oudere mensen zijn het doelwit van deze oplichter. De man vraagt ze bijvoorbeeld de waterkraan open te zetten zodat hij vrij spel in hun huis heeft. Door middel van deze oplichtingstruc heeft de man al twee wijkbewoners bestolen.

Advies politie

De politie adviseert om bij dergelijke verdachte situaties 112 te bellen. Het is ook aan te raden om te vragen of iemand zich kan legitimeren als diegene zegt uit naam van een bedrijf langs te komen. Daarnaast adviseren we je om ouderen in je omgeving te waarschuwen, aangezien oplichters het voornamelijk op deze leeftijdsgroep gemunt hebben.

Meer tips: hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van een babbeltruc?

Bron: bd.nl

Gerelateerd