De politie in Friesland waarschuwt voor personen die aan de deur komen en een (hand)massage aanbieden.

Sieraden weg

De masseurs bellen aan bij seniorencomplexen en lopen meteen de woning binnen zodra de deur geopend wordt. Vervolgens bieden ze een massage aan en weten ze op slinkse wijze de sieraden weg te nemen. Er zouden recent meerdere incidenten zijn geweest. Volgens de politie gaat het om jonge vrouwen van 20-30 jaar met een mogelijk Oost-Europees uiterlijk. Soms hebben ze een jong kind bij zich.

Babbeltruc

Bij een babbeltruc worden mensen aangesproken door oplichters. Dit kan op straat zijn maar ook aan de deur. Via een smoesje proberen ze binnen te komen. Hiermee loop je kans beroofd te worden.

Bedenk goed voor wie je open doet

Wees altijd alert als er onbekenden voor je deur staan en laat nooit zomaar iemand binnen. Vraag om een legitimatiebewijs als de persoon zegt namens de gemeente, politie of een bedrijf te zijn. Bekijk deze goed en neem desnoods contact op met de desbetreffende instantie. Geef daarnaast nooit je bankgegevens af! Geen enkele organisatie heeft het recht om deze van je te vragen.??Twijfel je toch? Bel dan 0900-8844. Bij nood kun je 112 bellen. Waarschuw ook ouderen in je omgeving om ze bewust te maken van dit soort babbeltrucs.

Bron: Franeker Courant

Gerelateerd