Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor de websites opzoeknaarzwolle.nl, friedassprookjesbos.nl en loeshesselink.nl.

Bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting zijn de afgelopen dagen meldingen binnengekomen over opzoeknaarzwolle.nl, friedassprookjesbos.nl en loeshesselink.nl. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan de politie zeggen dit malafide webwinkels betreft.

Opvallende overeenkomst

Opvallend is dat www.opzoeknaarzwolle.nl en www.friedassprookjesbos.nl een overeenkomst hebben. De naam van de website komt namelijk niet overeen met de URL. Opzoeknaarzwolle.nl heet karinakaarten.nl en friedassprookjesbos.nl heet beautywithblush.nl.

Beide websites zijn vertaald middels Google Translate bieden schoenen en accessoires aan voor te lage prijzen. Van beide websites zijn geen bedrijfsgegevens te achterhalen en contact is enkel mogelijk via een contactformulier.

Extreem hoge prijzen

Ook loeshesselink.nl is ook middels Google translate vertaald. Hier worden de artikelen echter aangeboden voor extreem hoge prijzen. Ook op deze website zijn geen bedrijfsgegevens te achterhalen en is contact enkel mogelijk via een contactformulier.

De webshops zijn door de politie opgenomen in de lijst van bekende malafide handelspartijen.

Gerelateerd