Inwoners van de gemeeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden moeten alert zijn als zij een verkoper aan de deur krijgen. Hiervoor waarschuwt politie Twente-West.

Vaak bieden verkopers aan de deur met een mooi verhaal zogenaamd dure spullen aan, bijvoorbeeld kleding, messen of een pannenset. Achteraf blijkt het om goedkope troep te gaan. De politie adviseert om altijd een legitimatiebewijs te vragen. Bel de politie als je de boel niet vertrouwt.

Goudopkoper

Ook was vorige week in Haarle een 'goudopkoper' actief. De man ging langs de deuren met het verhaal dat hij goud wilde kopen. De politie is bang dat, met name oudere, bewoners zich tegen hun zin laten verleiden om sieraden en andere kostbaarheden te verkopen. Het is ook maar de vraag of de opkoper een eerlijke prijs betaalt. Ook is het mogelijk dat er met vals geld betaald wordt. De politie adviseert daarom bij contante betaling het briefgeld altijd te controleren op echtheid. Het beste is om helemaal niet in zee te gaan met iemand die ongevraagd voor je deur verschijnt.

Lees hier meer over vals geld en hoe je het kunt herkennen

Bron: www.tubantia.nl

Gerelateerd