Naar aanleiding van een incident in Heiloo waarschuwt de politie wederom voor malafide klusjesmannen. Een oudere dementerende vrouw liet al haar meubels stofferen. Nadat de klus was geklaard, kwamen de klusjesmannen met een gepeperde rekening van € 9.400,-.

Vorige week werd de vrouw benaderd door twee mannen van een stofferingsbedrijf om voor haar enkele meubels te stofferen. De vrouw liet zich verleiden tot een overeenkomst en op aanwijzing van de mannen werd het ene na het andere meubelstuk naar buiten gedragen. Toen de meubels werden teruggebracht, kwamen de stoffeerders met de buitenproportionele rekening van € 9.400,- op de proppen. De kinderen en kleinkinderen van de vrouw grepen in en belden de politie. Het slachtoffer deed aangifte van oplichting. Hierop hield de politie de twee mannen van 53 en 25 jaar uit Monnickendam aan.

Advies

Waarschuw ouderen in je omgeving voor dergelijke praktijken en bel de politie bij onraad. En onthoud: een erkend integer klusbedrijf benadert zelden zelf mensen.

Bron: Facebook.com/politiealkmaarduinstreek

Gerelateerd