De webshop Junglegenie.nl is van oplichters, zo waarschuwt de politie. MacBooks, smartphones en spelcomputers worden voor verdacht lage prijzen aangeboden, wat natuurlijk geen probleem is als je toch al niet van plan bent om te leveren. Vermoedelijk adverteert ook deze webshop via sociale media om snel klanten - of beter gezegd slachtoffers - binnen te hengelen.

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) waarschuwt voor de foute webshop Junglegenie.nl. Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. Dat blijkt onder meer uit de volgende punten:

  • Een vals KvK- en btw-nummer op de site;
  • Op de webshop wordt een vals adres genoemd, namelijk dat van een woning die momenteel te koop staat;
  • De houder van het domein misbruikt volgens de contactinformatie AVROTROS in het mailadres, een wegwerpadres. Via ons forum is vermoedelijk eerder voor een andere webshop van deze oplichter gewaarschuwd;
  • Betalingen via directe bankoverschrijving, wat zeer ongebruikelijk is;
  • Artikelen in de shop zijn allemaal zeer goedkoop (te goed om waar te zijn)

De genoemde website staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Bron: Landelijk Meldpunt Internetoplichting