De politie waarschuwt via Facebook voor klusjesmannen in Zwijndrecht en omgeving. Zowel in Zwijndrecht als Dordrecht zijn meldingen ontvangen over de 'Irish travellers'.

De malafide klusjesmannen gaan langs de deuren om hun diensten aan te bieden. De 'Ierse doe-het-zelvers' zijn te herkennen aan het feit dat ze Engels spreken en ze vaak eenvoudige folders met zich meedragen.

Torenhoge rekening

De politie zegt er op Facebook het volgende over: 'De werkzaamheden [van de Ierse klusjesmannen] worden vaak slecht uitgevoerd en er worden tijdens de werkzaamheden steeds meer gebreken (onterecht) aangekaart, om hierna een torenhoge rekening (met als het moet enige dwang) te presenteren aan de vaak gedupeerde huiseigenaar.’

Waarschuw anderen

We adviseren niet in zee te gaan met de Engelstalige oplichters. Als je iets aan je huis wil laten doen, raden we aan vakmensen in te schakelen. De politie zegt daarnaast dat je een hoop leed kunt besparen door anderen te waarschuwen voor deze oplichtingstruc. Wil je meer weten over Ierse klusjesmannen? Je kunt het lezen in ons artikel.

Bron: Politie Drechtsteden-Buiten

Gerelateerd