De politie in Castricum heeft meerdere meldingen ontvangen over Ierse klusjesmannen. Ga niet in zee met deze Engelstalige oplichters!

Ierse klusjesmannen zijn rondreizende personen die geld verdienen door onderweg klusjes te doen. De mannen komen aan je deur met de mededeling dat je huis onderhoud behoeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden, valt het bedrag vaak een stuk hoger uit. Tijdens de reparaties zouden ze namelijk allerlei gebreken ontdekt hebben. Dit maakt allemaal deel uit van de oplichtingstruc. Er was in de eerste instantie waarschijnlijk niets mis met je huis.

Niet in meegaan

Je huis is er slechter aan toe dan voordat de mannen langskwamen. Daarnaast vragen de klusjesmannen torenhoge prijzen voor de slecht uitgevoerde klusjes. Genoeg redenen om niet in zee te gaan met de malafide klusjesmannen.

Advies

De politie adviseert om nooit mensen te vertrouwen die hun diensten aan de deur aanbieden. Daarnaast wordt aangeraden het te melden bij de politie als je benaderd bent door Ierse klusjesmannen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de klusjesmannen? Je kunt het lezen in ons dossier. Daarnaast kun je hier nog meer tips en adviezen vinden over dit onderwerp.

Bron: Castricum105

Gerelateerd