De politie waarschuwt voor personen die met een briefje langs de deuren gaan en spullen te koop aanbieden. Vermoedelijk gaat het om oplichters, die doen alsof ze doof zijn.

Bij de politie in Limburg zijn diverse meldingen binnengekomen over lieden die langs de deuren gaan en handwerk te koop aanbieden. Ze hebben een briefje bij zich met de boodschap dat ze doof zijn en dat ze geld nodig hebben voor een operatie. ’Ga er niet op in! Meld het ons’, adviseert Politie Peel en Maas via Twitter.

Zielig verhaal

Volgens een politiewoordvoerder gaat het waarschijnlijk om Oost-Europese oplichters. Het komt vaker voor dat zij met een zielig verhaal op een briefje geld proberen los te peuteren. De tekst is in slecht Nederlands geschreven en van het zielige verhaal blijkt meestal niets waar. Er zijn gevallen bekend waarbij dit soort ’bedelaars’ aan het eind van de dag met een luxe auto werden opgehaald. Ook zijn er geregeld dieven actief die hun slachtoffer met een dergelijk briefje afleiden, terwijl een handlanger de zakken rolt.

Bron: twitter.com/politiepeelmaas

Gerelateerd