De politie in Friesland waarschuwt inwoners van de provincie extra alert te zijn op babbeltrucs. Er zijn bij de politie verschillende meldingen binnengekomen over diefstal door de babbeltruc-methode.

Diefstallen

In de maand oktober zijn er in Friesland verschillende diefstallen gepleegd door middel van babbeltrucs. Voornamelijk oudere mensen waren hiervan het slachtoffer. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters diefstal proberen te plegen. De oplichters ogen vaak betrouwbaar en proberen via allerlei smoezen je woning te betreden. De daders opereren vaak met meerdere personen. Iemand houdt het slachtoffer aan de praat waarbij andere daders ongemerkt de woning binnendringen en hun slag slaan.

Advies politie

De politie raadt aan niet zomaar vreemden binnen te laten. Mocht je een persoon toch binnen willen laten, spreek dan een tijdstip af waarbij een bekende van je aanwezig is en geef dit ook aan de persoon bij deur aan. Laat je in geen geval onder druk zetten om de persoon toch direct binnen te laten. Schaam je niet om legitimatie te vragen. Als iemand te goeder trouw is, zal men het geen probleem vinden zich te legitimeren. Heb je ook maar enige twijfel over de persoon en/of het verhaal, laat iemand dan sowieso niet binnen.

Bron: politie.nl

Gerelateerd