De politie meldt dat in Volendam een 89-jarige bewoonster het slachtoffer is geworden van een babbeltruc. De dader is nog niet opgepakt en kan nogmaals toeslaan. Pas dus goed op!

De politie vertelt hoe de dader zich voordeed als een medewerkster van de thuiszorg. Ze kwam zogenaamd een aantal controles uitvoeren. Het 89-jarige slachtoffer moest vervolgens in de woning allerlei oefeningen doen. Op een gegeven moment moest de bewoonster haar horloge afdoen van 'de zorgmedewerkster', omdat zij aan haar pols wilde voelen. Na ongeveer een kwartier verliet de dame de woning. Al snel ontdekte het slachtoffer dat haar horloge, een envelop met geld en het geld uit haar portemonnee waren verdwenen.

Signalement

De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844. De vrouw is een blanke dame van rond de 28 jaar oud. Ze is ongeveer 1.65 meter lang, heeft kort blond haar en was geheel in het zwart gekleed.

Veelvoorkomende babbeltrucs

Wil je meer weten over babbeltrucs en wat je kunt doen om te voorkomen dat je hier slachtoffer van wordt? In dit hulpartikel worden de meest voorkomende babbeltrucs op een rij gezet.

Gerelateerd