De politie is op zoek naar twee verdachten die zich in Vinkhuizen (Groningen) schuldig hebben gemaakt aan diefstal. Door zich voor te doen als vrijwilligers van een buurtcentrum praatten ze zichzelf bij slachtoffers naar binnen, om er vervolgens vandoor te gaan met waardevolle bezittingen.
 

Het gaat vermoedelijk om een man en een vrouw, die zich op zaterdag 11 juli voordeden als vrijwilligers van buurtcentrum De Wende. Ze kwamen aan met hapjes en kregen via een babbeltruc toegang tot het huis. 

'We zijn een buurtonderzoek gestart. Dat heeft nog niet zoveel opgeleverd, dus we vragen iedereen die camerabeelden of andere informatie heeft om zich te melden. Ook als er meer incidenten zijn, hopen we dat mensen dat melden', zegt de politie. 

Daders slaan nog een keer toe? 

Vooralsnog lijkt het niet vaker voor te komen in Groningen. Wel was in hetzelfde weekend een 91-jarige vrouw uit Groningen slachtoffer van een soortgelijke diefstal. Een onbekende vrouw kwam met cakejes aan haar deur. Toen de bewoonster de vrouw binnenliet, werd ze beroofd van haar sieraden die in huis lagen.

Laat nooit zomaar iemand binnen

De politie attendeert mensen er op om oplettend te zijn wanneer er aangebeld wordt. 'Staat er iemand aan de deur en vertrouw je het niet, neem dan contact met ons op. En laat nooit zomaar iemand binnen.'

Bron: RTV Noord