De politie waarschuwt voor een babbeltruc waarbij oplichters doen alsof ze autopech hebben.

Bewoners in Bornerbroek zijn het slachtoffer geworden van deze babbeltruc. Een onbekende vrouw belde aan en vertelde dat ze autopech had. Haar auto zou overhit zijn. Een 74-jarige bewoonster liep mee naar de auto die voor de oprit stond. Ondertussen konden twee mannen ongezien de woning binnenkomen. Terwijl de ene man de andere bewoners aan de praat hield, wist de ander een geldbedrag te stelen. Zodra de buit binnen was, vertrok het drietal.

De politie roept getuigen op om zich te melden als ze iets gezien hebben. De vrouw zou rond de 40/50 jaar zijn en heeft blond haar tot in de nek. Ze heeft een normaal postuur en sprak goed Nederlands. Eén van de mannen is rond de 20/25 jaar, licht getint en heeft zwarte stekels. Van de andere man is geen signalement bekend.

Advies

Pas op voor dit soort trucs! Laat je niet afleiden zodat vreemden niet ongezien naar binnen kunnen gaan. Vertrouw je de persoon aan de deur niet? Vraag dan om legitimatie of bel de politie. Waarschuw ook ouderen in je omgeving, zij worden vaak slachtoffer van babbeltrucs.

Bron: Politie.nl