Pas op! In Utrecht zijn oplichters actief die ouderen geld afhandig willen maken. Ze hebben hier allerlei verschillende trucs voor. Dit laat wijkagent Dennis op Instagram weten. Criminelen doen zich bijvoorbeeld voor als medewerker van een bank. Onlangs werd een inwoonster van de stad het slachtoffer van deze babbeltruc.

De wijkagent meldt op het sociale medium dat een Utrechtse slachtoffer is geworden van een babbeltruc. Bij deze oplichtingstruc werd de inwoonster van de wijk Tuindorp gebeld door een bank.

Nepmedewerker

De zogenaamde bank meldde dat haar bankpas ingenomen moest worden. Ook haar pincode zou nodig aan vervanging toe zijn. Enkele minuten later stond de 'bankmedewerker' voor haar deur. Deze persoon heeft de pinpas van de vrouw meegenomen om er vervolgens geld mee te pinnen.

Advies

Wijkagent Dennis adviseert om een maximaal pinbedrag bij je bank in te stellen. Op die manier kunnen oplichters geen grote bedragen van je stelen. Daarnaast raadt hij aan 112 te bellen als je het gevoel hebt dat je slachtoffer bent van een babbeltruc.

Tips ter voorkoming van babbeltrucs

Bron: Instagram Wijkagent Dennis

Gerelateerd