De politie in Haarlem en Heemstede waarschuwt voor oplichters die aan de deur komen en zich hierbij bijvoorbeeld voordoen als medewerker van thuis- of buurtzorg. 'Laat vreemden nooit binnen, ook als hebben ze nog zo'n mooi verhaal', zo luidt het advies van de politie.

Oplichters zijn er altijd op uit om misbruik te maken van je goedgelovigheid. Ze doen zich de ene keer voor als hulpverlener van bijvoorbeeld thuis- of buurtzorg, de andere keer komen ze namens de huisarts, de bank of zijn het mensen die zogenaamd bij je in de buurt komen worden. Het verhaal kan verschillen, maar het doel is steeds hetzelfde. En dat is om bij je in de woning binnen te komen. Soms proberen deze mensen zelf kostbaarheden te stelen, maar vaak houden ze je alleen maar bezig, zodat je niet in de gaten hebt dat er een tweede persoon naar binnen sluipt om spullen te stelen.

Laat geen vreemden binnen

De politie adviseert om geen vreemden binnen te laten. Mocht je toch twijfelen, vraag dan naar een legitimatie of bel met het bedrijf waarvan jouw bezoek zegt te komen. Ook kun je bij twijfel de politie bellen op 0900-8844.

Slachtoffer geworden?

Ben je slachtoffer geworden van oplichters? Bel dan met 0900-8844 voor een afspraak om aangifte te doen. Het je de oplichters nog in beeld? Bel dan het alarmnummer 112.

Bron: politie

Gerelateerd