In Nederland duikt opnieuw het nepbericht op over sleutelhangers, stickers en hangertjes die een chip zouden bevatten waarmee criminelen kunnen achterhalen wanneer u met de auto weg bent. Dit is een onjuist bericht.

De hangertjes zouden worden uitgedeeld bij tankstations en bedoeld zijn voor in de auto. Toen dit nepbericht (ook wel een hoax genoemd) in september vorig jaar voor het eerst opdook, kreeg de politie veel telefoontjes van mensen die ongerust waren of er meer van wilden weten. De berichten lijken namelijk echt omdat ze ondertekend zijn door de politie of door de rechtbank in Den Bosch.

Niet verspreiden

Mocht u dit bericht ontvangen, bijvoorbeeld via de mail of sociale media, dan vraagt de politie u vriendelijk het niet verder te verspreiden.

Een voorbeeld van het nepbericht:

Geachte geadresseerden,

Hier een waarschuwing voor jullie en voor vele anderen wellicht.

Er worden op moment veel sleutelhangers, stickers, hangertjes voor in de auto enz. enz. uitgedeeld bij de tankstations. Zogenaamd gratis.....

Neem deze niet aan..... er zit een chip in verwerkt. Criminelen volgen je vanaf het tankstation naar huis en kunnen zo op deze manier te weten komen wanneer je niet thuis bent.

Ze kunnen jou dus in je eigen auto volgen via de chip wanneer je weer naar huis komt. En zo kan de crimineel weer op tijd uit jouw huis vertrekken.

Volgens de politie zit er een chip in verwerkt en is dit het werk van Roemenen. Nieuwe vorm van criminaliteit.

Deze spulletjes dus niet aannemen.

Kopieer deze mail en laat het zoveel mogelijk mensen weten.

Bron: Politie

Gerelateerd