In Hilversum zijn agenten om de tuin geleid door een vrouw die zei geld nodig te hebben om naar Eindhoven te kunnen reizen.

Een bewoonster deed een melding bij de politie nadat een vrouw bij haar aan de deur was gekomen en had gevraagd om geld voor een treinkaartje naar Eindhoven. De vrouw vertelde dat haar moeder in het ziekenhuis lag en dat haar man weg was met de pinpas.

De bewoonster belde na de gebeurtenis meteen de politie. De politie ging vervolgens op zoek naar de babbelaarster en kon haar staande houden. De vrouw wist de agenten ervan te overtuigen van haar verhaal waarna de politie haar weer liet gaan.

Pas daarna hoorde de politie van andere buurtbewoners dat de vrouw bij meerdere huizen aan de deur om geld had gevraagd en dat ze inmiddels al genoeg geld had moeten hebben voor het treinkaartje. ‘We hadden geen reden om aan haar verhaal te twijfelen’, meldt een woordvoerster van de politie. De babbelaarster kwam volgens de agenten oprecht over. De vrouw is niet meer gevonden, als ze opnieuw gaat bedelen gaat de politie opnieuw eropaf.

Bron: Gooi- en Eemlander via Dichtbij.nl

Foto: Shutterstock

Gerelateerd