Vier vermoedelijke beheerders van de website webstresser.org zijn in Kroatië en Servië opgespoord. Via deze website konden mensen DDoS-aanvallen kopen.

Ook in Nederland is een huiszoeking gedaan, dit gebeurde in Hilversum. Vanaf vandaag, 25 april 2018, worden meerdere gebruikers van de website aangehouden.

Strijd tegen DDoS-aanvallen

Samen met vele andere landen en bedrijven voert Nederland onder gezag van het Openbaar Ministerie strijd tegen deze vorm van cybercrime. Nu de website webstresser.org gesloten is, is de grootste en bekendste aanbieder van de aanvallen buitenspel gezet.

Gebruikers en doelwitten

De politie heeft veel informatie over de website kunnen achterhalen. Zowel de gebruikers als de doelwitten van de pagina zijn blootgelegd. Er lopen op het moment opsporingsverzoeken naar de aanvallen die vanuit webstresser.org gepleegd zijn.

Team High Tech Crime

'Door de grootste illegale (D)DoS-aanbieder uit te schakelen in een internationale politieactie hebben we een slag toegebracht aan (D)DoS-criminaliteit. Niet alleen zijn de administrators gearresteerd, maar ook gebruikers zullen vervolgd en aansprakelijk gesteld worden voor schade. Laat dit een waarschuwing zijn aan ieder die wil DDoSsen. Doe het niet, want door opsporing van de DDoS-dienst die je gebruikt, de-anonimiseren we je, bezorgen je een strafblad en stel je slachtoffers in staat hun schade op jou te verhalen', aldus hoofd Team High Tech Crime van de politie, Gert Ras

Bron: politie.nl

Lees meer over deze vorm van cybercrime in ons dossier

Gerelateerd